Ook dit jaar rijdt op oudejaarsnacht én op nieuwjaarsnacht een verhoogd aanbod aan bussen en trams in de provincie Antwerpen. Zo heeft iedereen de kans om op een veilige en handige manier thuis te komen.

60 deelnemende steden, gemeenten en districten leggen daar dit jaar nog een bedrag bovenop en maken zo de feestbussen voor hun inwoners gratis.
“Elk jaar maken talloze mensen gebruik van de feestbussen. Zo namen vorig jaar ruim 110 000 feestvierders de bus of tram op oudejaarsnacht. De verwachtingen voor dit jaar liggen in dezelfde lijn. De feestbussen rukken uit op 31 december vanaf 18 uur en gaan pas de volgende dag om iets voor middernacht weer op stal. Ze rijden dus de hele oudejaarsnacht én de volledige eerste dag van 2013.” zo zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit.
Tickets en dienstregeling
Woon je in een deelnemende stad, gemeente of district, haal dan op voorhand je gratis ticket af. De afhaalpunten vind je op de website van De Lijn. Woon je ergens anders dan betaal je voor een oudejaarsnachtticket 3 euro. De tickets zijn te koop in de Lijnwinkels, op de bus of tram en aan de verkoopautomaten. Heb je een netabonnement, dan heb je geen ticket nodig. Ook de Lijnkaarten zijn gewoon geldig op de feestbussen.
 
De dienstregeling en de routes van de feestbussen werden voor de provincie Antwerpen gebundeld in een boekje. Dat boekje vind je op alle verdeelpunten van De Lijn en online opwww.delijn.be/oudjaar. De deelnemende steden, gemeenten en districten in de provincie Antwerpen zijn: Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Balen, Beerse, Berchem, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Essen, Geel, Grobbendonk, Hemiksem, Herentals, Herselt, Hoboken, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksem, Merksplas, Mortsel, Niel, Nijlen, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zandvliet en Zoersel.
 
Komt er geen feestbus? Dan rijdt er wel een fuifbus!
Verenigingen die een grote fuif organiseren, kunnen bij het provinciebestuur aankloppen voor een gratis fuifbus. De provincie biedt op die manier een veilig alternatief voor het vervoer naar fuiven. “Dat doet ze ook op oudejaarsnacht door de fuifbussen in te zetten op locaties waar een te beperkt aanbod aan feestbussen is.” legt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit, uit. “Het gaat om vier extra bussen voor drie fuiven. Zo kan de fuif “Van Foud naar Nieuw” in Puurs rekenen op twee bussen. Die brengen de fuivers naar de regio Puurs, St-Amands en Bornem. Ook bezoekers van de “Mega Sylvester Night” in sporthal Axion in Geel en de “30 eindejaarsparty” in de Waai in Geel worden veilig naar hun buurt gebracht met een fuifbus van de provincie. De fuifgangers van de “Kiss Me-party” in Hulshout kunnen naar de regio’s Herentals, Noorderwijk en Hulshout gebruik maken van een fuifbus.”
 
Meer info: www.feestbussen.bewww.delijn.be/oudjaar en www.fuifbussen.be